تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا
توصیه های تغذیه ای مقابله با کووید-19 در مادران باردار و شیرده
مادران باردار و شیرده از جمله گروه های پرخطر ابتلا به کووید-19 هستند و مراقبت از آنان و پیشگیری از ابتلا آنها به این بیماری ضروری است. تغذیه مناسب در حفظ سلامتی مادران باردارو تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابله با این بیماری بسیار مهم است.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لاهیجان؛ تاکید بر استفاده روزانه مادران باردار و شیرده از شش گروه اصلی غذایی از طریق استفاده از غلات سبوس دار مانند نان سنگک، میوه جات و سبزیجات تازه، انواع حبوبات، خشکبار و آجیل بی نمک به اندازه متعادل، شیر یا جانشین های آن مانند ماست و پنیر، گوشت قرمز، ماهی، گوشت پرندگان، تخم مرغ آب پز در برنامه غذایی روزانه نقش موثری در حفظ ایمنی بدن دارد
تأمین مایعات کافی نیز موجب بهبود سیستم ایمنی بدن مادر باردار و شیرده می گردد. شیر بهترین نمونه از مایعات است که انرژی، پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و آب لازم را تأمین می کند و بهتر است به صورت کم چرب و گرم مصرف شود. مصرف آب میوه های طبیعی نیز در تأمین آب بدن مفید است
بهتر است غذا به مقدار کم و در دفعات متعدد مصرف شود و برای دریافت ید کافی توصیه می شود نمک یددار تصفیه شده با مجوز بهداشتی و استاندارد به مقدار کم و در انتهای پخت به غذا اضافه شود
مصرف متعادل روغن ها علاوه بر افزایش انرژی، تأمین کننده ویتامین "ای" است که نقش آنتی اکسیدانی دارد. از مصرف زیاد روغن و غذاهای سرخ شده باید پرهیز شود
مصرف قند و شکر و انواع مواد غذایی و نوشیدنی های شیرین محدود شود
علاوه بر رعایت تعادل و تنوع در استفاده از گروه های غذایی، مصرف مکمل های آهن، اسیدفولیک، مولتی ویتامین و ویتامین "دی" بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت ضروری است
واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان لاهیجان
نظر دهید