توصیه های تغذیه ای به مناسبت دهمین بسیج ملی تغذیه
دهمین بسیج ملی تغذیه با شعار " ترویج الگوی غذایی سالم با جایگزین های غذایی سالم (30-14 دی ماه 1398) برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لاهیجان؛ یکی از ارکان خودمراقبتی، توجه به تغذیه و الگوی مصرف غذایی توسط خود فرد است به طوریکه هر فرد بتواند با آشنایی با مفهوم تعادل و تنوع و تناسب در برنامه غذایی روزانه و با روش های جایگزینی مواد غذایی، استفاده از منابع غذایی موجود و در دسترس بتواند نیازهای تغذیه ای خود را برطرف سازد و به جای مصرف بی رویه آن دسته از مواد غذایی که مصرف زیادشان یک عامل خطر مه ابتلا به بیماری های غیرواگیر، اشکال مختلف سوءتغذیه ( چاقی، لاغری، کم وزنی، کوتاه قدی) و کمبود ریزمغذی ها می شود، از غذاهای سلامت محوربا توجه به وضعیت اقتصادی خانواده بیشتر استفاده کند
در راستای ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه و ترویج تغذیه سالم ، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هر ساله اقدام به برگزاری بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه در سراسر کشور می کند
امسال نیز همچون سالهای گذشته دهمین بسیج ملی تغذیه با شعار " ترویج الگوی غذایی سالم با جایگزین های غذایی سالم" از چهاردهم الی سی ام دی ماه سال جاری با همکاری گروه های درون بخشی و ارگان های بین بخشی در سراسر کشور با اهداف ارتقا آگاهی، نگرش و عملکرد خانواده ها در خصوص تغذیه سالم و جایگزین های مواد غذایی، جلب حمایت سیاستگذاران و مسئولان مرتبط در حوزه غذا و تغذیه و جلب همکاری رسانه های جمعی برای آموزش مردم و فرهنگ سازی تغذیه صحیح برگزار می شود
پیام های قابل استفاده در بسیج ملی تغذیه سالم سال 1398 پیوست می باشد
دفتر بهبودتغذیه جامعه معاونت بهداشت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
پیام های قابل استفاده در بسیج ملی تغذیه سالم – سال 1398
1.برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی ، بجای گوشت قرمز از گوشت سفید استفاده کنید
2.برای تامین پروتئین مورد نیاز بدنتان هرروز از حبوبات استفاده کنید. حبوبات منبع پروتئین و
جایگزین مناسب گوشت است.
3.ترکیب غلات ( نان و برنج ) همراه با حبوبات پروتئین مورد نیاز بدن را تامین می کند.
.4 تخم مرغ منبع غنی از پروتئین و جایگزین مناسب گوشت است.
.5 سلامت قلبتان را با کاهش مصرف نمک تضمین کنید.
.6 چاقی دوران کودکی = ابتلا به فشار خون بالا و دیابت در بزرگسالی
.7 مصرف غذاهای چرب و پرنمک هر روز شما را به سکته نزدیکتر می کند.
8. مصرف روغن جامد طعم سلامتی را از شما می گیرد.
9. مصرف میوه و سبزی از کودکی تبدیل به عادت می شود.
10. با افزایش مصرف حبوبات ، سبزی و میوه از سرطان و دیابت پیشگیری کنیم.
11. با کاهش مصرف گوشت قرمز احتمال ابتلا به سرطان را از خود دور کنید.
12. خوردن یک نیاز است اما خوردن مواد غذایی سالم یک هنر است.
13. چاقی بیماریست ، مراقب وزنتان هستید؟
14.مصرف نوشابه های گازدار و نوشیدنی های شیرین را محدود کنید.
15. با حبوبات آشتی کنید تا چاقی و سرطان سراغتان نیاید.
16. مصرف زیاد مواد قندی و شیرین عامل اصلی ابتلا به دیابت است
17. با کاهش مصرف قند و شکر،شیرینی سلامتی را بچشید .
18. مصرف سبزیجات متنوع را در وعده های غذایی روزانه فراموش نکنید.
19. نصف بشقاب غذایتان رابه سبزی و سالاد اختصاص دهید.
20. بیشتر از 5 گرم نمک در روز مصرف نکنید.
21.ادویه جات را جایگزین نمکدان کنید.
.22با مصرف زیاد نوشیدنی های شیرین در کودکی طعم تلخ دیابت را در بزرگسالی تجربه می کنید.
23. همه مواد غذایی دارای سدیم (نمک پنهان) هستند ،مراقب نمک پنهان باشید.
24. از سرخ کردن غذا با روغن زیاد تا میتوانید پرهیز کنید.
25.سعی کنید کمتر از غذاهای سرخ کرده استفاده کنید.
26.یادتان باشد، هر چه در مصرف روغن بیشتر خسیس باشید، سلامت شما بیشتر تضمین میشود.
27.سکته قلبی در کمین من و شما ،مصرف قند ، نمک و چربی را کاهش دهیم.
.28سلامت قلبتان را قربانی چاقی نکنید
.29بجای نان های سفید از انواع نان هایی که سبوس بیشتری دارند استفاده کنید
.30از کودکی با اضافه کردن سبزیجات به غذای کودکتان او را با سبزیجات آشنا کنید تا به مصرف آنها
عادت کنند
.31فرزندتان را با طعم میوه های مختلف آشنا کنید تا مصرف روزانه میوه به یک عادت برای فرزندتان
تبدیل شود
.32میوه های ریز و درشت ارزش غذایی یکسانی دارند
.33ذائقه کودکان را از اوایل زندگی به غذای کم نمک ، کم چرب و کم شیرین عادت دهید
.34فست فودها حاوی چربی و نمک زیادی هستند در مصرف آنها افراط نکنید
واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان لاهیجان
نظر دهید