• 1398/12/05 - 15:44
  • تعداد بازدید خبر : 126
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
توصیه های تغذیه ای

توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از بیماری های تنفسی و کرونا

رعایت نکات تغذیه ای در پیشگیری از بیماری های تنفسی و کرونا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

  به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لاهیجان؛ با توجه به شیوع بیماری کرونا ویروس در کشور و لزوم رعایت اقدامات پیشگیرانه از بروز این بیماری، توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از بیماری های حاد تنفسی و کرونا از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد

 عملکرد سیستم ایمنی بدن، نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های تنفسی از جمله بیماری ویروس کرونا دارد. عامل ابتلا به این ویروس بیماری های زمینه ای مثل دیابت و بیماری های ریوی ، بیماری های قلبی، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است. کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامین هایی مثل ویتامین آ،سی و دی و ضعف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیمار ها را افزایش می دهد

با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین سی مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه های حاوی ویتامین سی مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، کیوی و سبزی های دارای ویتامین سی مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ای ، جعفری، پیازچه، شاهی، گوجه فرنگی از منابع غذایی خوب ویتامین سی هستند. بعنوان مثال مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا دو عدد نارنگی ویتامین سی مورد نیاز بدن را تامین می کند. هویج و کدو حلوایی و سبزی های سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگ های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین آ هستند. بطور کلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه سه واحد از گروه سبزی ها( به جز سبزی های نشاسته ای) و حداقل دو واحد میوه توصیه می شود

کودکان زیر پنج سال ، مادران باردار و سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتونی مصرف می کنند بیشتر در معرض ابتلا هستند و لازم است برای پیشگیری نکات زیر را رعایت نمایند

هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج استفاده کنند

از هویج و کدو حلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود

مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین سی همراه با غذا توصیه می شود

از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فود ها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود

استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است

کمبود ریزمغذی هایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تغضیف می کند. از منابع غذایی این دو ریزمغذی مثل حبوبات بعنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات و سبزی های برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود

از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده( مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو، کباب هایی کهمغزپخت نشده اند) خودداری شود

از خوردن غذا و مایعات در مکان هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند خودداری شود

در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید

از جوانه ها، گندم، ماش و شبدر که حاوی ویتامین سی هستند در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید

از میوه های حاوی آنتی اکسیدان فصل بهار استفاده کنید 

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان لاهیجان
  • کد خبر : 56876
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1398/12/05 15:44