• 1398/08/23 - 11:46
  • تعداد بازدید خبر : 131
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه

اجرای برنامه مکمل یاری با آهن برای دانش آموزان

آهن یک ماده مغذی موردنیاز برای ادامه حیات است. کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن شایع ترین کمبود تغذیه ای در نوجوانان دختر می باشد.کمبود آهن در کودکان و نوجوانان، باعث کاهش قدرت یادگیری، عدم تمرکز حواس، کاهش ضریب هوشی، کاهش مقاومت بدن در مقابل بیماری های عفونی، افت تحصیلی، خستگی، بی حوصلگی، بی تفاوتی و نیز دوری از ورزش و فعالت بدنی می شود.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لاهیجان؛ مکمل یاری با آهن یکی از راهکارهای پیشگیری و کنترل کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن می باشد که این برنامه از سال 1385 همزمان با کل کشور در دانش آموزان دختر استان گیلان و شهرستان لاهیجان در حال اجرا می باشد. هدف از این برنامه، ارتقاء سواد تغذیه ای دانش آموزان و پیشگیری از کمبود ریزمغذی ها است

در سال جاری نیز این برنامه جهت همه دانش آموزان دختر دوره اول و دوم متوسطه شهرستان اجرا می شود که توزیع مکمل آهن در یک دوره چهار ماهه به مدت 16 هفته متوالی (15 آبان لغایت 15 اسفند) و در هر هفته یک قرص آهن (فروسولفات یا فرفولیک یا فروس فورمارات) انجام می گردد

 

توصیه های تغذیه ای جهت پیشگیری از کمبود آهن

روزانه از منابع غذایی حاوی آهن از جمله گوشت، مرغ، ماهی، جگر، حبوبات، تخم مرغ و مغز دانه ها استفاده نمایید

برای جذب بهتر آهن از منابع ویتامین ث نظیر میوه ها و آبمیوه های  طبیعی تازه و سبزیجاتی که منبع ویتامین ث هستند همراه با مکمل استفاده نمایید

قرص آهن نباید با شیر، چای و قهوه مصرف شود

مصرف قرص آهن را به دلیل بروز برخی عوارض گوارشی( تهوع، استفراغ، درد شکم،  مدفوع تیره رنگ، یبوست و ...) قطع نکنید

برای جلوگیری از عوارض گوارشی می توانید قرص آهن را بعد از غذای اصلی یا میان وعده مصرف نمایید

برای پیشگیری از یبوست، مایعات زیاد و غذاهای فیبردار نظیر نان های سبوس دار ، حبوبات، سبزیجات و میوه ها را مصرف نمایید

از نوشیدن چای، قهوه و دم کرده های گیاهی یک ساعت قبل و یک تا دو ساعت پس از مصرف غذا خودداری نمایید

در میان وعده ها به جای استفاده از تنقلات غذایی کم ارزش( فراورده های غلات حجیم شده، چیپس، شیرینی ، شکلات، نوشابه و ...) از انواع خشکبار( برگه هلو، آلو، زردآلو، توت خشک، انجیر خشک، کشکش و خرما) و انواع مغزها( گردو، بادام،فندق و پسته) استفاده نمایید

 

واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان لاهیجان  

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان لاهیجان
  • کد خبر : 53794
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1398/08/23 11:46