• 1402/05/15 - 07:00
  • تعداد بازدید خبر : 106
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

چه عوامل باعث عدم تمایل دانش اموزان ایرانی برای خوردن غلات کامل می گردد؟

نتایج مطالعه‌ای که در ایران نشان داد که کمی بیشتر از نصف دانش آموزان مورد مطالعه ترجیح می‌دادند که نان تهیه شده با آرد تصفیه شده را مصرف نمایند.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لاهیجان؛ مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهند که مصرف دائم غلات کامل با کاهش ریسک ابتلا به بیماری های غیر واگیر از جمله بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع 2، برخی از سرطان ها، سندرم متابولیک و در کل همه مرگ و میر ها همراه است. در واقع چون غلات کامل منبع غنی از فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی، کاروتئنوئید ها و اینولین هستند، به همین دلیل می توانند تا حد زیادی برای پیشگیری از بروز بیماری غیر واگیر می توانند مفید باشند. به خاطر فواید و خواص بی نظیر غلات کامل توصیه می شود که حداقل 3 واحد از غلات کامل را روز مصرف نمایید و همچنین  بهتر است حداقل نصف غلات روزانه دریافتی را غلات کامل تشکیل دهد. این مقدار برای کودکان 4 تا 8 سال حداقل2 واحد در طول روز و برای کودکان و نوجوانان 9 تا 18 سال حداقل 3 واحد در طول روز در نظر گرفته شده است.  هر چند مطالعات نشان می دهد که مصرف
 غلات کامل در کودکان و نوجوانان کمتر از یک واحد در طول روز است.
از انجایی امار چاقی و اضافه وزن دانش اموزان در حال گسترش است و درصد  قابل توجهی از دانش آموزان ایرانی در معرض خطر اضافه وزن و چاقی هستند ، باید با ارائه راهکار های اساسی و اصول تغذیه صحیح از این مسئله تا حد امکان جلوگیری کرد. در این زمینه، مطالعات اپیدمیولوژیک بیان می کنند که مصرف غلات کامل باعث کاهش در شاخص های مربوط به اضافه وزن و چاقی از جمله وزن بدن، BMI، دور کمر، درصد چربی بدن و کنترل افزایش وزن می گردد. جدا از این موضوع، بی شک اگر عادت خوردن غلات کامل از کودکی یا نوجوانی شکل بگیرد این مسئله تاثیر بسزایی در سلامت فرد، انتخاب های غذایی و احتمالا بیماری های مزمنی که در اینده با ان دست و پنجه نرم خواهد کرد، خواهد داشت.
 
در این زمینه، نتایج مطالعه ای که درایران صورت گرفت نشان داد که کمی بیشتر از نصف دانش اموزان مورد مطالعه، ترجیح می دادند که نان تهیه شده با ارد تصفیه شده را مصرف نمایند. شاید یکی از علت های این موضوع عدم اگاهی در مورد فواید استفاده از غلات کامل باشد، زیرا که درصد قابل توجهی از دانش اموزان از فواید استفاده از غلات کامل اگاهی کامل نداشتند. این مطالعه همچنین مشاهده کرد که عدم دسترسی به غلات کامل، عدم جذابیت، قیمت محصول، عدم فراهم کردن محصولات حاوی غلات توسط والدین، عدم توجه به برچسب محصولات غذایی، عدم مصرف محصولات حاوی غلات کامل توسط گروه همسن یا همکلاسی و مصرف غذا با دوستان به جای خانواده می تواند موانع مهمی برای عدم مصرف محصولات حاوی غلات کامل در دانش اموزان باشد. علاوه براین، ترغیب کردن دانش اموزان برای مصرف صبحانه نیز می تواند راهکاری برای افزایش مصرف غلات کامل باشد زیرا که صبحانه وعده مهمی برای بهبود مصرف غلات سبوس دار محسوب می گردد. لذا با توجه به توضیحات بالا و با توجه به اهمیت مصرف محصولات حاوی غلات کامل در دوران کودکی، توصیه می گردد که والدین با از بین بردن این موانع، تمایل دانش اموزان را برای مصرف غلات کامل افزایش دهند.
  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان لاهیجان,اخبار اختصاصی,گزارش تصویری
  • کد خبر : 109570
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1402/05/15 07:00