اهمیت استفاده از نمک یددار تصفیه شده
امروزه کمبود ید به عنوان شایعترین علت قابل پیشگیری ضایعات مغزی در دنیا شناخته شده است. ید به خصوص در اوایل دوران کودکی، بلوغ، حاملگی و شیردهی بیشتر مورد نیاز است.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لاهیجان؛ ید، به طور طبیعی به صورت یون و بیشتر در غده تیروئید و مقدار کمتری نیز در غدد بزاقی و معده وجود دارد. تمام سلولهای بدن دارای مقدار جزئی ید هستند.کمبود ید عوارضی مانند نازائی، سقط جنین، تولد نوزاد مرده، آنرمالی های مادرزادی، عقب ماندگی ذهنی، گواتر، کرتنیسم، کم کاری تیروئید، ناشنوایی و اختلال در تکلم، اختلال در قدرت یادگیری و افت تحصیلی، خستگی، کاهش کارآیی و کاهش بهره هوشی را به دنبال دارد.هیچ کدام از محصولات غذایی قادر به تأمین ید مورد نیاز نمی باشند و مطمئن ترین راه برای تأمین ید کافی استفاده از نمک یددار تصفیه شده در انتهای پخت غذا می باشد. در همین راستا، پیام های آموزشی در خصوص استفاده از نمک یددار تصفهی شده، کم کاری و پرکاری تیروئید جهت بهره برداری پیوست می باشد.


نظر دهید