• 1402/04/31 - 06:33
  • تعداد بازدید خبر : 154
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

ارتباط بین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و زوال شناختی

زوال شناختی مهمترین علت ناتوانی در کشورهای با درآمد بالا است و در میان 10 علت مهم نا توانی در کشورهای با درآمد کم و متوسط قرار دارد. زوال شناختی به مجموعه ای از اختلالات عصبی گفته می شود که بر توانایی‌های شناختی از جمله یادگیری، حافظه، درک، تمرکز ، حل مسئله و عملکردهای اجرایی تأثیر می‌گذارد. اصلاح شیوه زندگی، مانند فعالیت بدنی، عادات غذایی سالم و ترک سیگار، با پیشگیری از زوال عقل مرتبط است.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لاهیجان؛ پیش بینی می شود  که به دلیل افزایش امید به زندگی در سراسر جهان، شیوع زوال شناختی به 153 میلیون مورد در سال 2050 افزایش یابد. زوال شناختی مهمترین علت ناتوانی در کشورهای با درآمد بالا است و در میان 10 علت مهم نا توانی در کشورهای با درآمد کم و متوسط قرار دارد. زوال شناختی به مجموعه ای از اختلالات عصبی گفته می شود که بر توانایی‌های شناختی از جمله یادگیری، حافظه، درک، تمرکز ، حل مسئله و عملکردهای اجرایی تأثیر می‌گذارد. اصلاح شیوه زندگی، مانند فعالیت بدنی، عادات غذایی سالم و ترک سیگار، با پیشگیری از زوال عقل مرتبط است. عادات غذایی سالم، که شامل مصرف زیاد غلات کامل، سبزیجات، میوه، آجیل و ماهی است، با افزایش حجم مغز و کاهش خطر زوال شناختی در طول زمان مرتبط است.
 
در سالیان اخیر صنعت غذاهای فوق فرآوری شده گسترش یافته است. نمونه هایی از این مواد غذایی شامل شیرینی ها، غلات صبحانه، بستنی، نوشیدنی های شیرین شده با شکر، گوشت های فرآوری شده و غذاهای آماده می باشد. اگرچه مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با خطر بالای بیماری های قلبی عروقی، سندرم متابولیک و چاقی مرتبط است، شواهدی نیز در مورد ارتباط مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با زوال شناختی وجود دارد.
 
در مطالعه کوهورتی که اخیرا در مجله معتبر JAMA Neurol به چاپ رسید، پژوهشگران به بررسی ارتباط بین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و زوال شناختی در بزرگسالان برزیل پرداختند. این مطالعه کوهورت به صورت چند مرکزی روی افراد 35 تا 46 سال در 6 شهر برزیل انجام شد.  شرکت کنندگانی که پرسشنامه بسامد غذا را به طور ناقص تکمیل کرده بودند، افرادی که دریافت کالری خود را کمتر از 600 کیلو کالری در روز یا بیش از 6000 کیلوکالری در روز گزارش کرده بودند و آنهایی که داروهایی مصرف می‌کردند که می‌توانست به طور منفی با عملکرد شناختی تداخل داشته باشد از مطالعه حذف شدند.
 
در مجموع اطلاعات 10775 نفر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میانگین سنی افراد در ابتدای مطالعه 51.6 سال بود، 5880 نفر از شرکت کنندگان (54.6٪) زن ، 5723 (53.1٪) نفر سفید پوست بودند و 6106 نفر (56.6٪) حداقل مدرک کالج را داشتند. بعد از حدود 8 سال پیگیری، نتایج این مطالعه نشان داد افرادی که غذای فوق فرآوری شده بیشتری مصرف می کردند 28٪ سریع تر دچار زوال شناختی کلی می شدند و میزان کاهش عملکرد اجرایی 25 درصد سریعتر از سایر افراد با مصرف کم غذای فوق فرآوری شده بود.
 
بنابراین نتایج این مطالعه بیانگر ارتباط مستقیم مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با زوال شناختی در میان بزرگسالان می باشد. این یافته‌ها از توصیه‌های بهداشت عمومی در مورد محدود کردن مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده به دلیل آسیب احتمالی آنها به عملکرد شناختی حمایت می‌کند.                                                                                                                      
  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان لاهیجان,اخبار اختصاصی,گزارش تصویری
  • کد خبر : 107747
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1402/04/31 06:33