آکریل آمید رژیم غذایی و ریسک ابتلا به سرطان سینه
نتایج حاصل ازیک مطالعه بزرگ، ارتباط مثبتی بین آکریل آمید رژیم غذایی و خطر ابتلا به سرطان سینه به ویژه قبل از یائسگی را نشان میدهد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لاهیجان؛ برای اولین بار در سال 2002 مطرح شد که آکریل آمید در غذاهای خاصی که در دمای بالا (بالای 120 درجه سانتیگراد) و رطوبت کم تهیه می شوند، از جمله غذاهای پخته شده یا سرخ شده غنی از کربوهیدرات (مانند سیب زمینی سرخ کرده، چیبس، نان، شیرینی) و قهوه ایجاد می شود. آکریل آمید توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان به عنوان یک عامل سرطان زای احتمالی برای انسان در نظر گرفته شده است. اما شواهد اپیدمیولوژیک در مورد سرطان زایی آکریل آمید از منابع غذایی محدود است. در یک مطالعه کوهورت که در مجله AJCN چاپ شده است محققین به بررسی ارتباط بین آکریل آمید رژیم غذایی و خطر ابتلا به سرطان سینه پرداختند.
در این مطالعه کوهورت آینده نگر 80597 زن فرانسوی با میانگین سنی 40 سال در طول 8 سال مورد پیگیری قرار گرفتند. آکریل آمید رژیم غذایی با استفاده از یادداشت سه روزه غذایی ارزیابی شد. ارتباط بین مصرف آکریل آمید و خطر ابتلا به سرطان سینه ( قبل از یائسگی ، بعد از یائسگی و کل) مورد بررسی قرار گرفت.
میانگین مصرف آکریل آمید در رژیم غذایی افراد 9/21 ± 1/30 میکروگرم در روز بود ( موجود در قهوه، سیب زمینی سرخ کرده و چیپس، شیرینی، کیک و نان). در طول مدت پیگیری، 1016 مورد سرطان سینه تشخیص داده شد ( 431 نفر قبل از یائسگی، 585 نفر بعد از یائسگی)
نظر دهید