بادام درختی بخورید تا قلب سالمی داشته باشید
بادام به دلیل اینکه سرشار از ترکیبات پلی فنولیک ، ویتامین ای و فولات است باعث کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب می شود که در نتیجه اثر محافظتی بر قلب دارد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لاهیجان؛
بیماری های قلبی عروقی اولین عامل مرگ و میر در جهان هستند . ریسک فاکتورهای این بیماری ها به دو دسته غیرقابل اصلاح و قابل اصلاح تقسیم می شوند . موارد غیر قابل اصلاح به سن ، تاریخچه خانوادگی و جنسیت و موارد قابل اصلاح به طور کلی به سبک زندگی ناسالم برمی گردد .
درمان این بیماری ها به دو دسته مداخلات دارویی و مداخلات در سبک زندگی تقسیم می شود . اما از آنجایی که مداخلات دارویی با عوارض جانبی همراه هستند تمایل به مداخلات در سبک زندگی رو به افزایش است . مداخلات در سبک زندگی علاوه بر اینکه عارضه ای ندارند می توان از آن ها هم در فاز پیشگیری و هم در فاز درمان استفاده نمود . مداخلات تغذیه ای یکی از زیرشاخه های اصلاح در سبک زندگی است که خود آن شامل پیروی از یک رژیم با الگو غذایی خاص (مثل مدیترانه ای ، گیاه خواری و ... ) و یا استفاده از موادغذایی خاص با ریزمغذی های خاص است . از جمله گروه های غذایی که در درمان بیماری های قلبی عروقی می توانند موثر باشند می توان به غلات کامل ، چای سبز ، میوه ها ، شکلات ، قهوه و مغز ها (گردو ، پسته و بادام ) اشاره نمود .
بادام منبع غنی از چربی های غیر اشباع است که باعث کاهش ال دی ال میشود و از آن جایی که سرشار از ترکیبات پلی فنولیک ، ویتامین ای و فولات است باعث کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب می شود که می تواند زیست دسترسی نیتریک اکساید را بهبود بخشیده در نتیجه اثر محافظتی بر قلب داشته باشد .
مصرف بادام کامل در رژیم غذایی می تواند یک استراتژی ایمن (عارضه ای ندارد مگر در افرادی که آلرژی دارند ) و عملی (در دسترس است ) باشد که از طریق تعدیل چربی خون می تواند در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی مورد استفاده قرار گیرد .
مصرف روزانه 5/42 گرم بادام (تقریبا 30 عدد ) می تواند یک استراتژی مقرون به صرفه برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی باشد .
شبنم زیدآبادی نژاد
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
نظر دهید