بیماری فاسیولا چیست؟
بیماری فاسیولا بیماری انگلی و غیرواگیر است که تخم آن از طریق آب آلوده و سبزیجات محلی( بیشتر در شمال کشور) منتقل می شود. لارو( تخم) انگل به سبزیجات چسبیده و وارد بدن می شود؛ انگلی که با شستشو، نمک سود کردن و حتی فریز کردن از بین نمی رود و به همین دلیل نگرانی در مورد آن جدی است.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لاهیجان؛ در مرحله ورود این انگل به کبد، فرم حاد بیماری ظاهر شده که فرد دچار تب، خارش شدید، درد معده و حالت تهوع و استفراغ می شود، اما وقتی انگل وارد کبد شد این علائم دیگر از بین می رود
وقتی این انگل وارد بدن می شود، مخاط روده باریک و اثنی عشر را سوراخ کرده وارد حفره صفاقی شده و از آنجا به کبد راه یافته و در آنجا جایگزین می شود
مهمترین اشکالی که این انگل می تواند در کبد ایجاد کند این است که اگر تعدادشان زیاد باشد به کبد حمله ور شده و می توانند بافت کبد را به صورت وسیع تخریب کنند
این انگل برخلاف میکروب های اسهال خونی، وبا و تیفوئید با شستشوی سبزی ها با محلول های غلظت پایین پرکلرین و یا سایر شوینده های توصیه شده مخصوص سبزی ها از بین نمی رود
علائم بیماری
علائم اولیه این بیماری( در مرحله حاد) تب متناوب، ایجاد خارش، درد شکم، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، اسهال، تغییر در عادت های روده و کاهش وزن و کم خونی به ویژه در کودکان است و علائم ثانویه بیماری( در مرحله مزمن) تخریب کبد است
اقدامات پیشگیرانه
از مصرف سبزی خصوصا سبزی های محلی خودداری کنید
در صورت استفاده باید سبزی ها کاملا پخته و یا در مقابل آفتاب کاملا خشک شود
از سبزی های کشت شده در حیاط خانه استفاده کنید و مطمئن باشید سبزی که مصرف می کنید با آب سالم غیر رودخانه ای تغذیه شده است
نظر دهید