• 1402/05/16 - 12:39
  • تعداد بازدید خبر : 127
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

آکریل آمید رژیم غذایی و ریسک ابتلا به سرطان سینه

نتایج حاصل ازیک مطالعه بزرگ، ارتباط مثبتی بین آکریل آمید رژیم غذایی و خطر ابتلا به سرطان سینه به ویژه قبل از یائسگی را نشان می‌دهد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان لاهیجان؛ برای اولین بار در سال 2002 مطرح شد که آکریل آمید در غذاهای خاصی که در دمای بالا (بالای 120 درجه سانتیگراد) و رطوبت کم تهیه می شوند، از جمله غذاهای پخته شده یا سرخ شده غنی از کربوهیدرات (مانند سیب زمینی سرخ کرده، چیبس، نان، شیرینی) و قهوه  ایجاد می شود. آکریل آمید توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان به عنوان یک  عامل سرطان زای احتمالی برای انسان در نظر گرفته شده است. اما شواهد اپیدمیولوژیک در مورد سرطان زایی آکریل آمید از منابع غذایی محدود است. در یک مطالعه کوهورت که در مجله AJCN چاپ شده است محققین به بررسی ارتباط بین آکریل آمید رژیم غذایی و خطر ابتلا به سرطان سینه پرداختند.

در این مطالعه کوهورت آینده نگر 80597 زن فرانسوی با میانگین سنی 40 سال در طول 8 سال مورد پیگیری قرار گرفتند. آکریل آمید رژیم غذایی با استفاده از یادداشت سه روزه غذایی ارزیابی شد. ارتباط بین مصرف آکریل آمید و خطر ابتلا به سرطان سینه ( قبل از یائسگی ، بعد از یائسگی و کل) مورد بررسی قرار گرفت.

میانگین مصرف آکریل آمید در رژیم غذایی افراد 9/21 ± 1/30 میکروگرم در روز بود ( موجود در قهوه، سیب زمینی سرخ کرده و چیپس، شیرینی، کیک و نان). در طول مدت پیگیری، 1016 مورد سرطان سینه تشخیص داده شد ( 431 نفر قبل از یائسگی، 585  نفر بعد از یائسگی)

در این پژوهش یک ارتباط مثبت مرزی بین مواجهه با آکریل آمید رژیم غذایی و ریسک کلی سرطان سینه مشاهده شد. همچنین مواجهه با اکریل آمید رژیم غذایی به طور معنی داری با افزایش ریسک سرطان سینه قبل از یائسگی مرتبط بود. علاوه براین نتایج آنالیز گیرنده خاص حاکی از آن بود که آکریل آمید رژیم غذایی با سرطان سینه گیرنده استروژن مثبت (کل و قبل از یائسگی) ارتباط مستقیم دارد. اگرچه مصرف آکریل آمید با سرطان سینه پس از یائسگی ارتباطی نداشت.
 
بنابراین نتایج حاصل از این مطالعه بزرگ، ارتباط مثبتی بین آکریل آمید رژیم غذایی و خطر ابتلا به سرطان سینه به ویژه قبل از یائسگی را نشان می‌دهد. این یافته ها از استراتژی‌های کاهش محتوای آکریل آمید در مواد غذایی صنعتی و تقویت آموزشها برای عموم مردم به منظور کاهش میزان آکریل آمید در غذاهای خانگی حمایت می کند.
  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان لاهیجان,اخبار اختصاصی,گزارش تصویری
  • کد خبر : 108476
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1402/05/16 12:39